Sluit mij
Hier volgt het scherm om je te abonneren op updates van evenement organisaties...

Historie

Aan de basis van GLOW als lichtkunstevenement ligt de organisatie van de Annual General Meeting, de jaarvergadering van LUCI, die gepland stond voor 2007. LUCI – Lighting Urban Community International – is een organisatie waaraan wereldwijd ca. 60 vooraanstaande steden en betrokken partijen uit onder meer het bedrijfsleven, waaronder Philips, verbonden zijn. Partijen die zeer actief zijn op het terrein van licht, waarbinnen aspecten als innovatie, cultuur, veiligheid en duurzaamheid een grote rol spelen. In 2006 zocht Eindhoven naar een evenement waarmee de stad zich op een kwalitatieve en onderscheidende manier kon profileren op het gebied van licht, passend bij het imago van Eindhoven als creatieve, design- en technologiestad. De eerste GLOW in 2006 was een try-out voor de LUCI-jaarvergadering in 2007 in Eindhoven en bleek meteen een schot in de roos.
 
Het lichtkunstfestival viel al diverse malen in de prijzen. GLOW won de Eindhovense Trots Award in 2008 en werd uitgeroepen tot één van de meest innovatieve Nederlandse evenementen. GLOW is in Nederland het grootste evenement dat zich specifiek richt op lichtkunst.
 
International Lightfestival Organisation
Om de innovatieve kwaliteit van het Eindhovense lichtfestival te versterken, heeft GLOW Eindhoven het initiatief genomen om een International Lightfestival Organisation op te richten. Dit is een collectief van 14 lichtfestivals uit de wereld die ervaringen uitwisselen en samenwerken bij het ontwikkelen en aantrekken van lichtobjecten. Er is een nauwe samenwerking met lichtfestivals in steden als Gent, Jeruzalem en Singapore.
#gloweindhoven