Sluit mij
Hier volgt het scherm om je te abonneren op updates van evenement organisaties...

Thema

GLOW Eindhoven route 2015

Natuur & Architectuur

Van 7 t/m 14 november 2015 staat Eindhoven in het teken van lichtkunst. Dit jaar voor de tiende maal. GLOW pakt uit met bijzondere lichtprojecten zoals we dat gewend zijn. Een grote expositie van zo’n 50 lichtkunstenaars in de openbare ruimte en interactie met het stadsbeeld en het publiek. Speciaal voor deze jubileum editie staat De Gagna op het Stadhuisplein met muziek en horeca. En zien we de Weeping Willows uit het 1e jaar, net als de route uit 2006 die door de parken loopt. Maar GLOW is meer dan daarvoor ook aan het bouwen aan een internationaal platform voor innovatieve nieuwe projecten, gemaakt in Eindhoven zelf. Een platform voor kunstenaars, designers en technische talenten die actief zijn op het gebied van licht. GLOW Eindhoven is gratis toegankelijk en trok vorig jaar maar liefst 650.000 bezoekers.

GLOW route 2015 - Thema Natuur & Architectuur
Kunst is een nabootsing van de natuur. Natuurlijke lichtverschijnselen zijn inspiratiebron voor vele kunstenaars: het noorderlicht, de regenboog, een fonkelende sterrenhemel, de bliksem. De architectuur wordt ervaren door het voortdurende spel van licht en schaduw. Het thema vind je ook terug in de projecten en in de route van GLOW. Deze start en eindigt bij het GLOW Café, dit jaar is dat het Parktheater. Dan loopt deze over de Elzentlaan, door de Poirterslaan, voor het Van Abbemuseum langs richting het Stadshuisplein. Op dit plein vieren we het 10 jarig jubileum feest van GLOW met muziek en horeca onder de lichtbogen van De Cagna. De route vervolgt over de Oude Stadsgracht, Stratumseind, Bleekweg en Vestdijk, via Het College richting het Catharinaplein. Vanaf hier loopt de route door winkelcentrum de Heuvel, richting de Markt. De weg vervolgt via de Jan van Hooffstraat, Rechtestraat, Hooghuisstraat, richting de Paradijslaan. Bij het Anne Frank Plantsoen begint het 'groene' gedeelte richting en door het Stadswandelpark om vervolgens weer uit te komen op de Elzentlaan bij het Parktheater.

GLOW Next
About Light is het thema van GLOW Next, waar experiment met name aan bod komt in nieuwe projecten die voor het eerst het licht zien en van GLOW een podium krijgen. Eindhoven is een pioniersstad en kweekvijver voor talent op creatief, kunstzinnig en technisch terrein. Ingenieurs, designers, wetenschappers en kunstenaars werken onder andere aan vernieuwende lichtconcepten, -technieken en inzichten omtrent licht. Licht en energiebesparing, licht en emotie, licht en gezondheid, LED-verlichting zijn actuele thema’s. Deze worden tentoongesteld op Strijp-S tijdens GLOW NEXT, de proeftuin van GLOW met lichtprojecten van eigen bodem. 

Vanaf september komt er een nieuwe versie van de website online. In november wordt de nieuwe GLOW App gelanceerd op basis van IBeacon technologie.

#gloweindhoven